26/04/2015-WILLEBROEK, duo avec R.Hendrikx, clarinette

HENDRIKX-LAVOISIER

WILLEBROEK- Kasteel Bel Air

Mechelsesteenweg 102

Klarinet en harp
Bochsa, Duport, Franck, Debussy e.a.
ZONDAG 26 APRIL 2015 11.00 U (ontbijt vanaf 10.30 u)
Tickets € 10 – € 9
Kasteel Bel-Air

Hendrickx-Lavoisier 1.cropped.jpgHendrickx-Lavoisier 2.cropped.jpg

Het meest zangerige instrument, de klarinet, gecombineerd met het meest tot de fantasie sprekende instrument, de harp, levert pareltjes van muziek op. Hoewel het niet zo’n voor de hand liggende combinatie is, namen toch een aantal bekende harpcomponisten zoals Franz Poenitz en het duo Bochsa en Duport de klarinet graag mee om enkele briljante werken te schrijven. Roeland Hendrikx en Annie Lavoisier zullen in Willebroek een keur van werken brengen uit dit repertoire. Hoewel het programma nog veranderingen kan ondergaan is de kans groot dat een aantal bekende melodieën zoals de prelude van César Franck of een aangrijpend moment uit de opera Gianni Schicchi van Puccini niet zullen ontbreken.

Roeland Hendrikx is klarinet-solo in het Nationaal Orkest van België en werd reeds door talrijke orkesten uitgenodigd als solist: o.a. Prima la Musica, I Fiamminghi, de Beethoven-academie, het Philharmonisch Orkest Hagen (D), de Georgia Philharmonic (VS) en nog vele andere.

Annie Lavoisier is geboren in Reims. Ze begon haar muziekstudies zeer jong en vervolmaakte zich in Parijs in het hedendaagse repertoire bij Francis Pierre, een van de laatste leerlingen van de grote meester Pierre Jamet. Ze is lid van Oxalys en Ictus en speelt concerten in heel de wereld (o.a. Barbican Center van Londen, Konzerthaus van Wenen, Library of Congress in Washington, Madrid Auditorio Nacional de Musica, Cité de la Musique in Parijs enz.).

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s