27/03/2017 à VUCHT en trio de l’ensemble ICTUS à 20h15

PROGRAMMA › ICTUS ENSEMBLE
MA 27 MAART 2017 20U15 SINT-REMIGIUSKERK VUCHT KLASSIEK
ICTUS ENSEMBLE
HEINZ HOLLIGER
ANNIE LAVOISIER: HARP – AURÉLIE ENTRINGER: ALTVIOOL – PIET VAN BOCKSTAL: HOBO, ALTHOBO EN OBOE D’AMORE
PRIJS 14.00 / +60 13.00 / -26, ABO, GROEP 12.00 › RESERVEREN
H. HOLLIGER – TRIO VOOR HOBO, ALTVIOOL EN HARP (1966), TREMA VOOR ALTVIOOL SOLO (1981), SOUVENIRS TRÉMAËSQUES VOOR ALTVIOOL SOLO (2000-2001), ZEHN STÜCKE VOOR OBOE D’AMORE/ALTHOBO EN HARP, SEQUENZEN ÜBER JOHANNES I, 32 VOOR HARP SOLO (1962), SONATE VOOR HOBO SOLO (1956-1957)

Onder de vleugels van het vermaarde Ictus Ensemble – het Brusselse ensemble voor hedendaagse muziek – stelde hoboïst Piet van Bockstal een portretprogramma samen rond het vernieuwende werk voor hobo, altviool en harp van de Zwitserse meesterhoboïst, fluitist, dirigent en componist Heinz Holliger (°1939), in nauwe samenwerking met de componist zelf.

Piet van Bockstal streeft een evenwichtige mix na tussen het oudere en nieuwe werk van deze innovatieve componist. Opvallend is dat het huidige werk (zoals de Zehn Stücke voor hobo en harp) een speelsere, jeugdiger kant heeft ten opzichte van het strengere, seriële werk van vroeger (zoals het Trio voor hobo, altviool en harp uit 1966).

Oude of nieuwe sensibiliteiten, het werk van Holliger is hoegenaamd niet traditioneel. Het leven is te kort voor herhaling, aldus de componist: Heinz Holliger ontgint bewust nieuw terrein: Dit is de enige manier waarop ik trouw kan zijn aan mezelf en dit reflecteert mijn onzekere houding tegen het leven zelf. Een spannend concert met diepgaande muziek op het scherp van de snee.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s