4 Octobre 2014 avec OXALYS à 20h30 à VILVOORDE

http://www.hetbolwerk.be/activiteitendetail.aspx?

Wolfgang Amadeus Mozart: Klarinetkwintet K. 581
Claude Debussy: Rhapsodie voor klarinet, fluit, 2 violen, altviool, cello, en harp (arr. David Walter)
Maurice Ravel: Introduction et Allegro
Luc Brewaeys: ‘Eppur si muove’

Opgericht in 1993 in de schoot van het Brussels Conservatorium, groeide Oxalys uit tot een kamermuziekensemble met een uitgesproken profiel en een sterke internationale reputatie. Vanuit de oorspronkelijke bezetting van strijkkwintet, fluit, klarinet en harp, breidt het ensemble regelmatig uit naar andere instrumenten om een zeer breed repertoire te brengen en ongewone projecten te realiseren. De bevlogenheid en artistieke integriteit van Oxalys maakt van elk concert een belevenis.

wereldpremière

De samenwerking met Vilvoordenaar Luc Brewaeys is een nieuwe stap in hun rijke palmares. Op hun vraag schreef Brewaeys een nieuw werk dat tijdens dit concert in Vilvoorde in wereldpremière gaat.

In 2013 heeft de klassieke muziekzender Klara componist Luc Brewaeys uitgeroepen tot musicus van het jaar. Brewaeys schreef zeven symfonieën, een opera en kamermuziek. “Muziek van een zeldzame frisheid, helaas nog veel te weinig gekend”, aldus de jury.

Zijn muziek kan het best omschreven worden als ‘spectraal symfonisch’ met (voornamelijk in recentere werken) lyrische accenten. Met ‘symfonisch’ bedoelt men: muziek geschreven voor grote orkesten. ‘Spectraal’ wil zeggen: muziek, gebaseerd is op de natuurlijke boventonen.

‘Eppur si muove’ betekent zoveel als ‘en toch beweegt ze’ en is de uitspraak van Galilei tegen de paus over de aarde, na zijn proces. Het begin en het einde van het stuk zullen relatief rustig zijn maar verder komt er veel snelle muziek en zal er heel wat in gebeuren.

http://www.oxalys.be

Bestel Tickets Online
Praktisch
Genre
Wanneer
zaterdag 4 oktober 2014
Aanvang 20.30 uur
Waar cc Het Bolwerk
Standaardprijs 16
Kortingprijs 15
voor: – senioren (65+)
– jongeren (-26)
– groepen vanaf 15 personen
– houders van een lerarenkaart

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s